Gyertyagyújtás

2023.01.12. 12:38

Hollik István: a doni katasztrófa arra emlékeztet, hogy nem sodródhatunk bele mások háborúiba (videó)

A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófa arra emlékeztet bennünket, hogy mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében.

Forrás: Fortepan/Fortepan/Album 058

 Hollik István a Budapest VIII. kerületében található Tiszti hősi emlékműnél gyertyagyújtással tisztelgett Don-kanyarban 1943-ban hősi halált halt magyar honvédek emléke előtt. 

A politikus üzenetében kiemelte, 

Magyarországnak van mit tanulnia az elmúlt évszázad szörnyű és kegyetlen háborúiból: a doni katasztrófa arra emlékeztet, hogy "mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba, hiszen a nagyhatalmak játszmáiban mi mindig csak a rövidebbet húzhatjuk". 

Ezt a tanulságot a magyarok számára "földben és vérben mérik", hiszen 

Magyarország az I. világháború után elveszítette területének kétharmadát, a II. világháborúban pedig több százezer magyar halt meg

 - tette hozzá. 

Hollik István azt mondta, ez az áldozat kötelez, mindent meg kell tenni, hogy Magyarország kimaradjon a szomszédban zajló háborúból, és minél hamarabb lezáruljon az orosz-ukrán háború.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában