Rossz válaszok

2022.09.22. 18:14

Alapjogokért Központ: félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat

Az Alapjogokért Központ szerint "félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani, hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól".

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a nemzetközi szabadság mozgalmak szerepét körbejáró kerekasztal-beszélgetésen Tallinban

Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a központ jelezte, hogy az észtországi Tallinnban konferenciát szervezett az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsalád agytrösztje, a Margaret Thatcher által alapított New Direction. Az eseményen Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója is részt vett.

Idézték a közleményben Kovács Istvánt, aki az európai konzervatív, patrióta gondolkodókat egybegyűjtő találkozón azt mondta: Európa többdimenziós válsággal küzd, és "félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani, hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól".

A stratégiai igazgató emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évtizedben sok válság sújtotta a világot: pénzügyi krízis, migrációs válság, világjárvány és most az ukrajnai háború. Mindegyik alapvetően befolyásolta Európa életét.

A brüsszeli elit mindegyik válságra kizárólag rossz, Európa és az európai emberek érdekeit sértő, mindennapjait hátrányosan befolyásoló válaszokat adott 

- jelentette ki Kovács István, hozzátéve, ezek a rossz válaszok mára oda vezettek, hogy az európai civilizáció és a kontinens jövőjét veszélyeztetik.

Éppen ezért vissza kell venni "Brüsszeltől és a baloldali brüsszeli elittől" a kezdeményezést, és a konzervatív erőknek olyan nemzetközi hálózatot, együttműködést kell létrehozniuk, amely felveszi a versenyt "a Nyílt Társadalom globális hálózatával"

 - hangsúlyozta.

A stratégiai igazgató a nemzetközi szabadságmozgalmak szerepét körbejáró kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, Magyarország nagyon sokat tett az elmúlt időszakban a nemzetközi jobboldali együttműködésért. Erre jó példa, hogy az Alapjogokért Központ szervezésében először tartották Európában "a legnagyobb amerikai konzervatív dzsemborit", a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát májusban (CPAC Hungary) - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában