A biztonság az első

2022.03.14. 08:10

Szijjártó Péter: Magyarország nem sodródhat bele a háborúba!

A baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel: ők küldenének fegyvert, sőt akár katonákat is.

Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben hangsúlyozta, hogy Magyarország nem sodródhat bele a háborúba.

Amióta háború zajlik Ukrajnában, itthon folyamatosan vita tárgya az, hogy milyen álláspontot képviseljünk Magyarország békéjének, biztonságának megőrzése érdekében.

A kormány világos döntéseket hozott: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába. A baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel: ők küldenének fegyvert, sőt akár katonákat is, a fegyverszállítmányok áthaladásának tilalmát pedig egyenesen árulásnak nevezték.

Holott ez utóbbi veszélyességéről - ha korábban nem voltak vele tisztában - tegnap végérvényesen meggyőződhetett mindenki: az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak.

Remélem, mindenki érti most már: ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar-ukrán határon került volna sor, az pedig a tegnapihoz hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar-ukrán határ közelében. Épeszű ember nem akarhatja ezt!

– emelte ki a külügyminiszter.

A fegyverszállítások betiltása a biztonságot, azok esetleges engedélyezése - ahogy a baloldal szorgalmazza - pedig a veszélyt jelenti. Mi világosan döntöttünk és ki is tartunk a döntésünk mellett: Magyarország nem sodródhat bele a háborúba!

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában