Ország-világ

2020.12.01. 20:31

Vona Gábor szerint a titkosszolgálat „vadászhatta le” Szájer Józsefet

Az uniós vétó körüli botrány állhat a háttérben – vetette fel a Jobbik volt elnöke.

„Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta Facebook-oldalán Vona Gábor, Szájer József botránya kapcsán, szúrta ki a Mandiner. A Jobbik volt elnöke felvetette: „Minden bizonnyal nem ez volt az első »házibuli«. Miért éppen most derült ki?” Az expolitikus bejegyzésében kitér egyebek mellett arra is, hogy nyilván nincs direkt árukapcsolás, de az ügy a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lesz. Szerinte az elmúlt pár órában sokat zuhantak az Orbán-Morawiecki duó tárgyalási pozíciói.

Vona ír továbbá arról is, hogy Handó Tünde nyilván teljesen ártatlan ebben az ügyben, hiszen egy házastárs sohasem felelhet a párja tetteiért, de „ezek után, azt hiszem, a maradék kis tekintélye is elveszik majd a bírói karban”, továbbá arról, hogy a botrány elvonja a figyelmet Demeter Szilárd visszavont írásának ügyéről.

Hasonló véleményt " target="_blank" rel="noopener noreferrer">fogalmazott meg egy baloldali politikai elemző, Pulai András is. A Publicus Intézet elemzője közösségi oldalán feltette a kérdést: „Ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb EU politikusa lett (eddig) körülírva?”

„Valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben. Valószínűleg, az évek során több tucat, ha nem több száz képviselő, diplomata, brüsszelita, fontos ember vett részt rajta. A Brüsszelben amúgy is különösen aktív szolgálatok és egyéb releváns szervek minden bizonnyal régóta tudtak róla”

– írta az elemző. Hozzátette, érti, hogy a Covid miatt gyülekezési korlátozások nem voltak mindig, de akkor is felmerül a kérdés, hogy miért most derült ez ki.

Végezetül fölvetette: lehet, hogy ez, amit ma látunk egy olyan politikai csata része, aminek van egy másik, ennél nagyobb és fontosabb színtere?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában