Járvány

2020.05.27. 12:00

Már péntektől megnyílhatnak a budapesti éttermek belső terei

Már péntektől megnyílhatnak a fővárosi éttermek belső részei is, és nem csak a kinti teraszokon lehet majd fogyasztani – erősítette meg a Pesti Srácok értesüléseit a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A hírportál kedden elsőként írta meg, hogy már péntektől megnyílhatnak a budapesti éttermek belső részei is, és nem csak a kinti teraszokon lehet majd fogyasztani.

Farkas Örs ezt megerősítve szerdán közölte: május 29-től már valóban megengedett a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben is a tartózkodás, valamint a megrendelt ételt és italt az eddigi szabályoktól eltérően már a helyszínen, a benti légtérben is el lehet fogyasztani.

Mindez ugyanígy igaz a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is.

A dolgozóknak természetesen maszkot kell viselniük és kötelező a védőtávolság betartása is csakúgy, mint vidéken – hangsúlyozta Farkas Örs.

A Pesti Srácok kérdésére a szóvivő elmondta, Budapesten is nyithatnak és látogathatók péntektől a szabadtéri játszóterek, ezzel pedig a főváros lényegében utolérte a vidéket a szabályozásokat illetően.

A szóvivő kiemelte: az időben meghozott járványügyi döntéseknek köszönhetően Magyarország eddig sikeresen védekezett a koronavírussal szemben, azonban a vírus még mindig jelen van, így mindenkinek továbbra is oda kell figyelnie, hogy betartsa a vírus elleni védekezés érvényben lévő szabályait.

Borítókép: Járókelők és vendéglátóhelyek a budapesti Bálnánál 2020. május 18-án

Ezek is érdekelhetik