tökéletes biztonság

2018.07.16. 16:35

Kibertámadások millióit akadályozták meg az oroszok a vb alatt

Mintegy 25 millió kibertámadást és más bűncselekményt akadályozott meg a labdarúgó-világbajnokság alatt a sportrendezvény szervezésébe bevont orosz informatikai rendszer – közölte Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Szavait hétfőn ismertette a sajtó. Az orosz államfő megköszönte a világ bűnüldöző szerveinek segítségét abban a munkában, amelyet a legtekintélyesebb nemzetközi torna biztonsága érdekében nyújtottak. Részletezte, hogy 24 ország szervei működtek közre a műveletben – derült ki a Kreml által kiadott leirat szerint.

Hangsúlyozta: akik a világbajnokság országába érkeztek, valóban biztonságban érezhették magukat, és nyugodtan, kényelmesen utazhattak az országon belül a különböző városokba, hogy megtekintsék kedvenc csapatuk játékát a stadionokban, illetve hogy felkeressék a szurkolói övezeteket.

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői helsinki találkozójára árnyat vet az, hogy egy amerikai vádesküdtszék a múlt héten vádat emelt az orosz katonai hírszerzés (GRU) 12 tisztje ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos beavatkozásuk miatt. A vádirat szerint betörtek a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) és Hillary Clinton demokrata elnökjelölt számítógépes rendszereibe, hogy a választási folyamatba történő „beavatkozási szándékkal” információkat lopjanak, majd azokat más platformokon keresztül nyilvánosságra hozzák.

Ez volt a Robert Mueller amerikai különleges ügyész vezette vizsgálat első közvetlen következtetése arra vonatkozóan, hogy az orosz kormány érintett az ügyben. Oroszország ismételten elutasította ezeket az állításokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában