elővigyázatosság

2018.01.05. 22:13

Megemelték a terrorkészültségi szintet Bulgáriában

A most kezdődött soros uniós elnökség idején marad érvényben az intézkedés.

A bolgár hatóságok megelőző intézkedés gyanánt megemelték a terrorkészültségi szintet az ország most megkezdődött, féléves soros uniós elnökségének idejére – jelentette be pénteken a bolgár belügyminisztérium.

A döntés a biztonsági kihívások áttanulmányozására összehívott ülésen született, amelyet Valentin Radev belügyminiszter elnökölt. A megbeszélésen a biztonsági szolgálatok, a hírszerzés és a kémelhárítás illetékesei is részt vettek.

„A résztvevők úgy határoztak, hogy növelik a készültségi szintet”,

ennek keretében kiegészítő biztonsági intézkedéseket vezettek be egyes létesítményekben és minisztériumokban – áll a belügyi tárca közleményében.

A döntés értelmében a terrorkészültségi szintet a négyfokozatú skálán az eddigi harmadikról, az esetleges merényletek alacsony valószínűségét jelző sárgáról a másodikra, egy lehetséges terrortámadás kockázatát jelentő narancssárgára emelték. A legmagasabb szint a vörös, amely nagyon magas terrorfenyegetettséget jelöl.

A bolgár hatóságok mindazonáltal többször is jelezték, hogy jelenleg nincsen tudomásuk terrorfenyegetettségről Bulgáriával szemben.

Az EU-hoz 2007-ben csatlakozott Bulgária először látja el a félévente tagállamról tagállamra szálló soros elnöki tisztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában