mindennapos testnevelés

2017.08.02. 13:10

Uszodákat és tantermeket adnak át a tanév elején

Ötven hazai településen adnak át ősszel új tanuszodát, tornatermet, tantermet, illetve új iskolát. A beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósultak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk.

A tanuszodák fenntartása sem jelent terhet az önkormányzatoknak, mert a kormány magára vállalja az uszodák üzemeltetését is - mondta Szabó Tünde sportállamtitkár.

Az új épületeket többnyire a következő tanév elején, de vannak olyanok, amelyeket 2018 tavaszán adnak át.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a kormányzat változatlanul elkötelezett a tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési beruházások mellett, amelyekre 17,7 milliárd forintot fordít. A jövőben további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni.

„A fejlesztések célja, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, valamint hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit, több lehetőséget biztosítva ezáltal a rendszeres testmozgásra, sportolásra”

- jelentette ki a sportért felelős államtitkár. Hozzátette: Az új tanévben komplett vadonatúj iskola öt településen épül meg, tanuszodát Borsodban és Pest megyében négy-négy, Szabolcsban három, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Fejérben kettő-kettő, Békésben, Baranyában, Hevesben, Hajdú-Biharban, Nógrádban, Veszprém megyében és Tolnában egy-egy, vagyis összesen 22 település kap. Új tornateremmel 13, tanteremmel pedig hat település gazdagodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában