Forma-1

2022.03.09. 15:23

Mazepin alapítványt indít a háború miatt nehéz helyzetbe került sportolóknak

A Forma-1-es Haas istállótól menesztett Nyikita Mazepin alapítványt hoz létre olyan sportolóknak, akik az oroszok ukrajnai háborúja miatt nehéz helyzetbe kerültek.

A 23 éves versenyző szerdán jelentette be, hogy 

azon sporttársain szeretne segíteni, akik "rajtuk kívül álló, politikai okok miatt elvesztették a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek".

"Az alapítványt az Uralkali finanszírozza majd abból a pénzből, amit idén a Forma-1-re költött volna" - mondta Mazepin, akivel együtt az orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó cégnek, a Haas főszponzorának is távoznia kellett az autós gyorsasági világbajnokságból. A pilóta apja a cég egyik fő részvényese.

 

Az alapítvány azoknak segít majd, akik életüket áldozták az olimpiai, paralimpiai vagy egyéb nagy versenyre való felkészülésre, amelyeken most az útlevelük miatt nem indulhatnak el

 - tette hozzá Mazepin, megjegyezve, hogy először a játékokról kitiltott orosz paralimpiai csapatnak nyújtanak majd segítséget.

Az oroszok ukrajnai inváziója nyomán - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának eleget téve - szinte a világ összes sportszövetsége eltiltotta az orosz klubokat és válogatottakat a nemzetközi sorozatokban való részvételtől, továbbá a legtöbb, Oroszországba tervezett világeseményt más helyszínen rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában