f1

2021.09.30. 14:48

Novemberben Katar először lesz Forma-1-es nagydíj helyszíne

Az előzetes híreknek megfelelően Katarban rendezik meg az idei Forma-1-es világbajnokság november 21-i versenyét, mely eddig helyszín nélkül szerepelt a naptárban. Az ázsiai ország először lesz házigazdája a sorozat egyik nagydíjának.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy

a mezőny november 19-21-én a Losail nemzetközi versenypályán vendégeskedik, melyen vasárnap éjszakai futamot tartanak majd.

A megállapodás nem csupán az idei viadalra szól, Katar ugyanis 2023-tól tíz éven át vendégül láthatja majd a Forma-1-et.

A hosszú távú szerződés azért 2023-tól lép életbe, mert jövőre az országban a labdarúgó-világbajnokság rendezésére koncentrálnak.

Egyelőre azt még nem tudni, hogy hol lesznek majd a Katari Nagydíjak, jelenleg egy új pálya építése tervezés alatt áll.

Katar a negyedik közel-keleti helyszíne az autós gyorsasági világbajnokságnak: márciusban Bahreinben indult, decemberben pedig Szaúd-Arábiában (december 5.) és Abu-Dzabiban (december 12.) zárul a mostani szezon.

A losaili pálya 2004-ben nyílt meg, s azóta rendszeresen otthon ad a gyorsaságimotoros-vb egy-egy futamának, és a sorozat első villanyfényes versenyét is itt rendezték.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában