Járvány

2021.02.05. 09:10

Csak az utolsó pillanatban derül ki, lehetnek-e nézők az olimpián

A tokiói nyári olimpia szervezői az utolsó pillanatokig kivárnak annak eldöntésével, hogy engednek-e be nézőket az eseményekre, illetve jöhetnek-e külföldi szurkolók.

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy a koronavírus-járvány miatt gondosan felmérjék a lehetőségeket, mielőtt döntenek.

A terv eddig az volt, hogy februárban vagy márciusban határoznak arról, engednek-e be – és ha igen, akkor a létesítmények befogadóképességük hány százalékában – nézőket a pandémia miatt tavaly nyárról egy évvel elhalasztott játékokra, illetve érkezhetnek-e külföldről szurkolók. Mori most úgy gondolja, hogy

„május környékén” születhet döntés, de hangsúlyozta: a kérdés nem egyszerű.

Japánban jelenleg nem kedvező a közhangulat az olimpia megrendezésére, a koronavírus-járvány és a megnövekedett kiadások miatt a lakosság nyolcvan százaléka törölné vagy tovább halasztaná az ötkarikás játékokat. Mori kedden kijelentette, hogy

„teljességgel lehetetlen” az újabb halasztás.

Az olimpia eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között lett volna, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a pandémia miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában