Spanyol Király Kupa

2019.02.06. 23:18

Küzdelmes döntetlent hozott a barcelonai Clásico

A címvédő FC Barcelona saját közönsége előtt 1-1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén.

Barcelona's French defender Clement Lenglet (L) and Barcelona's Portuguese defender Nelson Semedo (R) vie for the ball with Real Madrid's French forward Karim Benzema (C) during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final first leg football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 6, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Fotó: AFP

A fővárosi együttes kezdte aktívabban a találkozót, több lehetőséget is kialakított, és korán vezetést is szerzett: Vinícius Jr. keresztlabdája után Karim Benzema az alapvonalról gurított vissza, Lucas Vázquez pedig a kapuba pörgetett.

Ez volt sorozatban a 15. olyan idegenbeli tétmérkőzés, amelyen a Real Madrid bevette a Barcelona kapuját.

A kulcspasszait rendre elrontó, Lionel Messi nélkül kezdő katalán csapat fél óra elteltével veszélyeztetett komolyabban, Ivan Rakitic fejese nyomán csattant a labda a felső lécen. Ezt követően mindkét kapu előtt alakult ki helyzet, ám a szünetre a királyi gárda egygólos vezetésével vonulhattak a felek az öltözőbe.

A térfélcserét követően egyenlítettek a legutóbbi négy kiírásban győztes, az örökrangsort 30 kupasikerrel vezető katalánok: Keylor Navas mentett Jordi Alba elől, majd Luis Suárez a baloldali kapufát találta el, de a kipattanót Malcom belőtte.

Az utolsó harminc percben – immár Messivel – inkább a Barcelona akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a Camp Nou 92 ezer fős közönsége.

Eredmény, Spanyol Király Kupa:

elődöntő, 1. mérkőzés:

FC Barcelona-Real Madrid 1-1 (0-1)

gól: Malcom (57.), illetve L. Vázquez (6.)

Borítókép: nagy küzdelemben a csapatok az elődöntő első mérkőzésén Barcelonában

AFP / Lluis Gene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában