Krimi

2023.12.26. 05:50

Megvan az internet új hőse: egy férfi középkori karddal védte családját a betörők ellen (videó)

A francia Montargis városában élő Cédric Gallineau vette fel a harcot egy rablócsapat ellen, akik betörtek a házába. Ő lett az internet új hőse a francia konzervatív oldalakon.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A férfi az Une Bonne Droite jobboldali hírportálnak számolt be az incidensről.

A férfi motoszkáló hangokra ébredt, a feleségének jelezte, hogy értesítse a hatóságokat, ő maga viszont a kardgyűjteménye egyik darabjához nyúlt.

A La Furia szatirikus hírmagazin illusztrációja az incidensről. A felirat: Szuperhős.

A rajtaütést így végül a ház ura végezte, aki arról számolt be, hogy az évek során elsajátított kardvívó tudását alkalmazta. A férfi sajátos stílusa miatt válhatott igazán népszerűvé. A videóinterjú során szinte csalódottnak tűnt, lenézéssel beszélt ellenfeleiről amiatt, hogy nem tudták kivédeni a támadásait. Mint fogalmazott:

Lökdösték egymást, káosz volt.

Az összecsapás közben a következő párbeszéd hangzott el Gallineau szerint:

– Te rohadék, tudjuk, hol vagy, megtalálunk! – mondta az egyik betörő, miközben a garázsban álló autó tetejére menekült.

– Igen, te barom, hát nálam vagy! – tájékoztatta a házát védő férfi.

Az akció sikerrel végződött, a betörők elmenekültek, de a férfi a családjával őrt állt az este hátralévő részében. A riporternek annyit mondott:

Inkább én leszek az, aki megöl egy szemetet, mint hogy egy gyászmenetben végezzem.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!