Bulvár-celeb

2023.05.27. 06:50

Ezt keresik a Madeleine McCann maradványai után kutató rendőrök

A helyszínen a portugál és brit rendőrök vizsgálódnak, de a németek irányítanak.

MW

Maradványok után kutattak

Fotó: AFP

Május 23-án kezdték meg a felderítést a portugáliai Silves közelében lévő mesterséges gát és víztározó környékén. Két napja búvárokkal keresik a kislány maradványait vagy ruháját. 

Frissebb, május 24-i hírek szerint a brit rendőrség is jelen volt a portugáliai Arade gát átkutatásánál, amely fél órányi autóútra található a lány 2007-ben történt eltűnésének helyszínétől. A Madeleine McCann eltűnését vizsgáló rendőrség több  - egyelőre ismeretlen tartalmú - zsákot is elvitt a dél-portugáliai keresés helyszínéről. 

-
Fotó: AFP

Titkos részletek

Christian Wolter német ügyész elmondta, hogy Portugáliában "bizonyos tippek" alapján nyomoznak. 

Jelenleg nem fedhetem fel a hátteret, például azt, hogy miért kutatunk ott, és mit remélünk ott találni. Ez egyelőre a mi titkunk marad

- közölte. Egy, a nyomozást ismerő forrás a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy az akció valószínűleg a német gyanúsított férfi rejtekhelyén talált fényképekkel függ össze - ezeken a víztározó látható.

Tele zsákok

A rendőrök gereblyéket, csákányokat és ásókat használnak a talaj átkutatására. Most azonban úgy tűnik, hogy Madeleine McCann keresését lefújták: két nap után a portugál rendőrség bejelentette, hogy leállítja az akciót. A The Times szerint Madeleine rózsaszín pizsamáját próbálták megtalálni. Nem tudni, végül mit találtak, de több tele zsákot elvittek a rendőrök.

A kutatás helyszíne
Fotó: AFP

A hároméves korában eltűnt Madeleine-t mai napig várják haza a szülei, akik nem adják fel a reményt, hogy gyerekük egyszer még hazatér. A család számára mindenképp megnyugvás lenne, ha végre megtudnák, mi történt a kislánnyal, akit legutóbb 2014-ben kerestek ilyen nagy erőkkel a hatóságok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!