Kultúra

2014.04.18. 10:39

BEOLovízió: szavazzon kedvenc dalára a Facebookon!

A BEOLovízió népes mezőnye túl van az előzsűrizésen, a legjobbak sorsa pedig mától egyedül olvasóink kezében van: indul a közönségszavazás!

sz. gy.

Mint arról már beszámoltunk, lapunk február közepén hirdette meg internetes dalversenyét, a BEOLovíziót. A versenynek hamar híre ment a megyei zenei életben, s a másfél hónapig tartó nevezési időszakban összesen 41 dalt regisztráltak a pályázók. A meghirdetett kritériumoknak 27 dal felet meg, melyeket szakmai zsűri értékelt.

A zsűri tagjai Beszterczey Attila gyulai származású színművész, Heincz Gábor „Biga” és Veres Mónika „Nika”, a Dal 2012 és a Sztárban sztár résztvevői; illetve Tóth Ádám, a Megasztár ötödik szériájának gyulai felfedezettje voltak. Pontszámaik összesítése után derült ki, melyik az a tíz legerősebb produkció, mely mától, április 18-ától egy héten át a közönség szavazataiért verseng majd.

– Nagyon új és egyben jó élményekkel gazdagodtam. Mint helyi srác, sok ismerőst véltem felfedezni régi, esetleg új formában, és nagyon jó érzés volt hallgatni, látni őket. Köszönöm a lehetőséget, hogy részese lehettem a BEOLovíziónak. Biztos vagyok benne, hogy erre, az ilyen típusú megmérettetésekre szükség van – mondta el a zsűrizés után Tóth Ádám. Hozzátette, kíváncsian várja a közönségszavazás eredményét.

Veres Mónika – aki nem csupán a zsűriben, de a magánéletben is a gyulai zenész társa – a BEOLovízió kapcsán hangsúlyozta:
– Színes zenei palettát hallhattam. Nyilván voltak előadók, dalok, amelyek közelebb álltak hozzám, de próbáltam minden produkciót a saját műfajához mérten pontozni, ami elég nehéz, hiszen a zene is rendkívül szubjektív, mint minden művészi alkotás. Számomra élmény volt a zsűrizés.

Heincz Gábor elmondta, ha kifejezett kedvencekre nem is emlékszik, több olyan dallam, hangulat volt, ami megfogta a BEOLovíziós zsűrizés során.

Beszterczey Attila próbálta magát mindig a dalok stílusába helyezni, s az adott stílushoz mérni azokat.
– Fontos volt számomra a szöveg, a mondanivaló, a személyes megnyilvánulás mélysége – fogalmazott a színész, s kiemelte: nagyon örült annak, hogy egy dalversenyre több mint negyvenen jelentkeznek Békés megyében.

Szavazás a Facebookon!

A közönségszavazás teljes egészében a legnagyobb közösségi oldalon zajlik. Mától, vagyis április 18-ától egy héten át szavazhatnak az olvasók a dalokra a Beol.hu Facebook-oldalán, a BEOLovízió mappában található fotókat lájkolva és megosztva. A képek a zenés klipek egy-egy pillanatát örökítik meg, s természetesen mellettük a videók linkje is megtalálható. Minden lájk 1 pontot, minden megosztás 2 pontot ér, s az így szerzett pontszámok összesítése alapján alakul ki a végső sorrend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!