Kultúra

2013.07.23. 15:46

Hevesi Imi ötezredszer csap a húrok közé

A hétvégén ötezredik koncertjét adja Hevesi Imre a Fröccsöntő napok keretében.

BEOL

Az egykori nagysikerű gyulai zenekar, a Névtelen Nulla alapítója szólókarrierje és saját későbbi együttesei élén is népszerű maradt. S hogy koncertjei mindig jó hangulatúak és közönsége egyöntetű tetszését nyerik el, bizonyítja, hogy Hevesi Imrét a Névtelen Nulla 1989-es felbomlása óta is folyamatosan színpadon tartja a közönség.

Imre olyan népszerű formációkat hozott létre és vezette azokat, mint a La Bomba, a ZűrZavar, vagy a Hevesi Happy Band. Ezeken kívül (akár szólóban, akár muzsikustársaival előadott) gyermekműsorai a mai napig a műfaj egyik legkelendőbb produkciói.

Hevesi Imre a Névtelen Nullában többek között azóta szólistaként is országosan ismertté és népszerűvé lett testvérével, Hevesi Tamással zenélt együtt, de muzsikus társa volt a későbbi békéscsabai alpolgármester, Köles István is. Későbbi zenekaraiban együtt dolgozott sok utóbb keresett session-zenészként befutott Békés megyei fiatallal, de a ma már az ország egyik legszeretettebb énekesével, Mező Misivel, a Magna Cum Laude frontemberével is.

Ez is érzékelteti, hogy az utóbbi években a jubileumra készülő muzsikus a tehetséges fiatalok felkutatásában és zenészi pályájuk elindításában is komoly munkát végzett.

Hevesi Imrének a Névtelen Nullával fémjelzett időszakot követő ötezredik szóló-, illetve zenekarszervezői, zenekarvezetői koncertje a hétvégén lesz a Csabai Nyár programsorozat Fröccsöntő Hétvége elnevezésű eseményén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!