Kultúra

2013.06.17. 18:58

Tudsz-e Tarhosért lelkesedéssel dolgozni?

únius 22-étől július 6-áig harminchetedik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat Békésen — jelentette be az eseménnyel kapcsolatos hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Izsó Gábor.

P. G.

 Békés polgármestere kiemelte Gulyás György, a tarhosi zeneiskola megalapítójának tevékenységét, és az általa megformált kulturális örökséget, amely a mai napig meghatározója a komolyzenei nevelésnek.

— Tarhos hagyományai a mai napig arra ösztökélik a jelen és a jövő generációit, hogy ők is zenéljenek, és legyenek a muzsika hallgatói — fogalmazott Izsó Gábor, aki kitért arra is, hogy a Bétazen ideje alatt mindig szép számú érdeklődő látogat el a településre.

Koszecz Sándor fesztiváligazgató, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója részletesen ismertette a programokat. Június 21-én, pénteken reggel nyolc órától a zenei napok beharangozóját tartják a békési piactéren. Június 23-án, vasárnap 14.30-tól a XX. Nemzetközi Fuvolakurzus nyitóhangversenyét rendezik a kulturális központ kápolnatermében.

18 órától ugyanitt „Tudsz-e Tarhosért lelkesedéssel dolgozni” címmel dr. Gyarmath Olga emlékkiállítás nyílik. Vasárnap 19 órától debreceni a Kodály Filharmonikusok nyitóhangversenyével hivatalosan is elkezdődik a számos nívós programot tartalmazó rendezvénysorozat.

A gondolatot továbbfűzve Bagoly László művészeti vezető kiemelte, ezúttal is a magyar zenei élet legkiválóbb előadói és zenekarai látogatnak el Békésre. Fontos célkitűzésként említette, hogy olyan programot állítottak össze, amelyek mindenki számára hasznos és kellemes időtöltést jelentenek.

Gellénné Körözsi Eszter, a XX. „Szép magyar beszéd” - kerekező olvasótábor szakmai vezetője kifejtette, június 23. és június 27. között zajló programjuk középpontjában ezúttal Móra Ferenc „Aranykoporsó” című műve áll. Az alkotást olyan személyiségek közreműködésével elemzik, mint Szörényi László irodalomtörténész és Szilágyiné Szabó Ágnes író.

Ezek is érdekelhetik