Kultúra

2013.06.13. 18:34

Ismét huszonnégy órán át tart a felolvasás

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg hagyományos, huszonnégy órás felolvasó rendezvényét a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény.

P. G.

A csütörtökön délelőtt tíz órakor kezdődött, pénteken ugyancsak tíz órakor befejeződő eseményen résztvevő diákok ezúttal Mikszáth Kálmán

„Jó palócok, tót atyafiak” című novelláskötetét olvassák fel.
Lánczi Ildikó magyartanár, a kezdeményezés ötletgazdája lapunknak elmondta, legfontosabb céljuk az olvasás népszerűsítése, illetve szeretnék elérni, hogy a könyvek közelebb kerüljenek a fiatalokhoz. Erre már csak a közelgő nyári szünet kapcsán is igyekeznek felhívni a nebulók figyelmét.

Az iskola egyébként elsőként az országban, még Szabakígyóson indította útjára a huszonnégy órás felolvasást. Az említett településen összesen kilencszer tartották meg a programot, míg Gyula immáron másodszor ad helyet a rendezvénynek.

— Idén ismét egy magyar klasszikust választottunk — ecsetelte a Lánczi Ildikó. — A felolvasásra tizenkét osztály mintegy nyolcvan diákja jelezte részvételét. A csapatok kétóránként váltják egymást. Külön örömet jelent, hogy ennyire sokan jelentkeztek egy olvasást népszerűsíti eseményre. Bízunk abban, hogy sokan olvasgatnak majd a vakáció alatt is — hangsúlyozta az ötletgazda pedagógus.

Ezek is érdekelhetik