Kultúra

2013.06.19. 17:09

A tészták kapták a főszerepet a civilek programján

A különböző szervezetek a szarvasi civilek házában gyűltek össze és mutatták be az egyes településekhez kötődő tésztakülönlegességeket. Persze a kóstolás sem maradt el.

BEOL

A hagyományoké volt a főszerep a szarvasi civilek házában a minap. Egy korábbi rendezvényen arról ötleteltek a civilek, ki, milyen ételkülönlegességgel készül egy nyári közös csabacsűdi programra. Több szervezet összefogásával létrejött az első hagyományőrző nap, melyen közösen elkészítették a száraztésztákat. Szarvas Város Barátainak Köre lebbencstésztát, Békésszentandrásról Bohák Jánosné Ica néni tarhonyát, a csabacsűdi Palicska Jánosné Zsuzsa néni pedig csigatésztát készített.

Nem csak szárításra, hanem friss felhasználásra is készült tészta. A Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület asszonyainak jóvoltából hagyományos tésztalevest és túrós haluskát kóstolhattak a jelenlévők. A desszert sem maradt el, a Békéssy János Helytörténeti Egyesület képviseletében Fulajtárné Aszódi Erzsébet rostélyos kalácsot sütött, ami kedvelt lakodalmi sütemény Békésszentandráson. Sinka Jánosné Pannika néni egy másik közkedvelt szentandrási finomságot, grillázst készített.

A programot színesítette a Vitéz Sinka Mátyás Alapítvány: Csík Józsefné bemutatta, hogyan készül a békésszentandrási perzsaszőnyeg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!