Kultúra

2012.11.19. 17:26

Vadászok helyett művészek lakták be a kastélyt

Művésztelepnek adott otthont a felújított bélmegyeri vadászkastély a múlt héten.

Ny. L.

 Az alkotóműhely munkájában Gérné Mezősi Aranka (Albertirsa), Gajdán Zsuzsa (Hajdúböszörmény), dr. Kenyeresné Z. Ágnes (Karcag), Ungvári Mihály és Ungváriné Spiegel Julianna (Kötegyán), Boda Ágnes (Boly, Szlovákia) és Hornyák Erik (Királyhelmec, Szlovákia) vett részt.

– Jól elhaladtunk a vadászkastély felújításával, a tetőt, a szigetelést, a fűtést, az utakat rendbehoztuk, korszerűsítettük – magyarázta Végh László, az ingatlan tulajdonosának, a Hidasháti Zrt.-nek a vezérigazgatója.
– Az épületbelsőt az eredeti miliőnek megfelelően alakítjuk ki. Az alkotók több itt készült művüket felajánlottak a szobák díszítésére, hangulatossá tételére.

Végh László elmondta, a tábor szervezésében Ungvári Mihály, a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület (Népfőiskola) Körösart Művészeti Társaság vezetője segített, festmények és szobrok készültek. A kötegyáni egyesülettel hamarosan együttműködési megállapodást kötnek.

Jövő nyáron fafaragótábort is szerveznek a vadászkastélynál, a kivágásra ítélt fákból biztosítják az alapanyagot, a művészeti alkotások mellett padokat, egyéb fabútorokat is készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!