Kultúra

2012.10.02. 12:04

Szórakoztató ismeretszerzés a Munkácsyban

Békéscsabán a Munkácsy Mihány Múzeum kínálata is színesíti a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozatot. A november 11-éig tartó gazdag programsort Szatmári Imre igazgató ajánlotta a figyelmünkbe.

Cs. R.

– A múzeumi órákkal és a kapcsolódó programokkal mi a céljuk? – Egyebek mellett a kulturális identitás erősítésére törekszünk. A célunk a szórakoztató ismeretszerzés, amely során fejlődik a résztvevők kreativitása, vizuális kultúrája, környezettudatos szemlélete.

– Ezt miképpen érik el?
– A múzeumpedagógia eszközeivel, amely nemcsak a békéscsabai intézményünkben, de országszerte kitüntetett figyelmet kap. Hétfőn vettem részt a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos megnyitóján, amely egybeesett a múzeumpedagógiai évnyitóval. A cél, hogy a múzeumpedagógia beépüljék az iskolai tevékenységbe. Hazánkban mintegy száz muzeális intézmény kapcsolódott rendezvénnyel a fesztiválhoz, a kínálatukat programfüzet gyűjti egybe.
 
– Milyen érdekességeket tartogatnak Békéscsabán a látogatóknak?

– Foglalkozásokat, ahol a restaurátor, a csigákkal foglalkozó malakológus, illetve a régész munkájába avatjuk be a diákokat és családokat. A november 10-ei Márton-napi mulatságon pedig 10 órától éjjel kettőig vár rengeteg élmény – kézműveskedés, tárlatvezetés, koncert, irodalmi est – a közönségre. Minderről részletesen a múzeum honlapján tájékozódhatnak. n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!