Kultúra

2012.04.02. 15:29

Belga pálinka is érkezett a gyulai fesztiválra

Az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny nyilvános érzékszervi zsűrizésére hétfőn délelőtt kezdődött meg Gyulán, a D-Hotelben.

G. E.

Az április 20-22-e között, a Várkertben megrendezendő esemény ötletgazdája és főszervezője Lovász Sándor sajtótájékoztatóján elmondta:

— A megadott határidőig összesen 1120 mintát küldtek be a versenyzők, s ez rendkívül megfeszített munkatempót jelent a szakavatott zsűri számára. A bírálók három napon keresztül kóstolgatják a nedüket. Az idei fesztivál legjobb pálinkája a hagyományoknak megfelelően a Mezőgazdasági Múzeumba kerül Szent Miklós napján.

Mint megtudtuk, a 2000-ben útjára indított, akkor még országos esemény mára világkupává nőtte ki magát. Idén az eddigi nációk mellett már olasz, bolgár, belga nevezők is beküldték az általuk készített nedüket a versenyre. Ez is mutatja, hogy a világ gyümölcspárlatai között a pálinkának meghatározó szerepe van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!