Kultúra

2011.07.22. 18:43

Ajándék alkotások közszemlén a Jankayban

Ablak a világra — így mutatta be a Békéscsabai Nemzetközi Testvérvárosi Művésztelepek anyagából nyílt kiállítást pénteken Békéscsabán a Jankay Gyűjtemény és Kortárs Galériában Köles István, az önkormányzat közművelődési bizottságának elnöke.

K. A.

A Békéstáji Művészeti Társaság 2003 és 2010 között nemzetközi művésztelepet hozott létre a megyeszékhely testvérvárosaiból érkezett alkotók részvételével. A most bemutatott anyagot a külföldi művészek által a városnak adományozott képekből válogatták, így együtt most láthatók először, tudtuk meg Lonovics Lászlótól a művészeti társaság elnökétől.

— Egy város nem az épületektől város, hanem attól a szellemi kisugárzástól melyet az emberek, a művészek képviselnek — mondta megnyitójában Köles István.

A kiállításon a kortárs finn, holland, lengyel, román, szerb, szlovák és szlovén képzőművészet mutatkozik be. A békéscsabai nemzetközi művésztelepen az elmúlt hét évben 48 alkotó fordult meg, és hagyta névjegyét kép formájában a városban. A tárlat augusztus 3-áig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!