Kultúra

2011.03.29. 09:20

La Mancha lovagja a Porondszínházban

A hagyományokhoz hűen, idén is látványos zenés darabbal indítja porondszínházi sorozatát a Jókai színház. Cervantes regényéből Dale Wasserrmann írt zenés drámát, amelyet filmen Sophia Loren és Peter O’Toole vitt sikerre.

K. A.

A La Mancha lovagjának olvasópróbáját hétfőn tartották a Jókai színház vigadójában. A próba előtt Fekete Péter színidirektor a porondszínház történetét felelevenítve elmondta, két éve gondoltak egy nagyot, és sátrat emeltek, egy egyedülálló színházi teret létrehozva.

A La Mancha lovagja nemcsak a színpadtér miatt különleges. Az eredeti történet az inkvizíció börtönében indul, a Jókai színházban ez a tér átalakul egy 50-es évekbeli gyűjtőtáborrá, ahol a fogság, a kegyetlenség, a megaláztatás és a kilátástalanság szedi áldozatait. Ide érkezik meg Cervantes, hogy rögtönzött játékával újra hitet és reményt adjon társainak az összefogás, az együtt alkotás jegyében.

A címszerepben Cserna Antal lép színpadra, akivel tavaly már találkozhatott a közönség. Mint az olvasópróbán elmondta, sok szeretetet kapott Békéscsabán, és örömmel jött újra. Sancho szerepében Csomós Lajos, míg a lovag szerelmét, Aldonzát Lapis Erika játssza.

A zenés dráma különlegessége, hogy cirkuszművészek, artisták és zsonglőrök is színpadra lépnek, sőt, Simet László személyében egy magaskötélművész is borzolja majd a kedélyeket.
A La Mancha lovagjának bemutatójára május 13-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik