Kultúra

2009.10.05. 16:33

Négyszáz csapat készül az idei kolbászfesztiválra

Immáron a 13. Csabai Kolbászfesztivált rendezik meg október 22-25. között a békéscsabai sportcsarnokban és környékén.

Ny. L.

A hétfői budapesti sajtótájékoztatón dr. Ambrus Zoltán fesztiváligazgató elmondta: média kolbászkészítő és szárazkolbászversenyt, élelmiszer-ipari és turisztikai kiállítást is rendeznek, a borvigadalom sem hiányozhat a programból.

A legnagyobb attrakció a szokásokhoz hűen az október 24-ei, szombati gyúróverseny lesz, 400 csapat részvételével. A rendezvényen idén Szarvas mutatkozik be, disznót vágnak, ételkészítési bemutatókat tartanak, hús mellett szilvából is.

Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a Csabai Kolbászfesztivál nemcsak országos, hanem nemzetközi hírnevet is kivívott, az idegenforgalom, a beutaztatás szempontjából előkelő helyet foglal el a hazai rendezvények között.

Dr Ujhelyi István, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke hangsúlyozta,  a kolbászfesztiválon nagyon sokan nagyon jól érzik magukat, de ugyanilyen fontos a gazdasági vetülete, haszna is.

Ezt erősítette meg Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere. Elmondta, a városban az elmúlt években megszaporodtak a kolbászkészítő kisüzemek, emellett több kistermelő is legálisan gyárt, árusít házikolbászt. Nem véletlen, hogy a békéscsabai kalandparkban kolbászfalut is kiépítenek, és egész évben lesz majd ott kolbász. 

A szórakoztató programok közül egy kis ízelítő: fellép többek között a Molnár Dixieland Band, Lajkó Félix, a La Bomba együttes, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!