Kultúra

2008.01.16. 13:57

Kiállítanák az orosházi olajbányászok relikviáit

Az idén ünnepelik Orosháza térségében a szénhidrogénkincs feltárásának az 50 éves évfordulóját. A Szántó Kovács János Területi Múzeum az olajbányászattal kapcsolatos tárgyakat, visszaemlékezéseket vár gyűjteményébe.

cs. i.

Győri Lajos, egy volt olajbányász felkereste az orosházi múzeumot. Nem érkezett üres kézzel az intézménybe, magával vitte olajbányász egyenruháját. Rózsa Zoltán igazgatóval arról beszélgettek, mit köszönhet a város ennek az iparágnak. Győri Lajos fölvetette, jó lenne, ha felhívást adnának közre, s gyűjteni kezdené a múzeum az orosházi és a Békés megyei olajbányászok tárgyi és szellemi emlékeit, s ebből kiállítás készülne 2008-ban. Az ötletgazda és segítője egy véleményen voltak: megérdemelné ez a mára szinte teljesen megszűnő iparág az emlékezést.

A Szántó Kovács János Területi Múzeum az olajbányászattal kapcsolatos tárgyakat, visszaemlékezéseket vár Győri Lajossal (Rákóczi u. 26/B., mobiil: 30/319-5278) közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!