Budapest-Bamako

2024.02.12. 12:58

Megérkezett a Wartburg Sierra Leonéba

Teljesítette a kétütemű Wartburggal a Budapest-Bamako Rallyt Vásárhelyi Csaba és Márta Károly. A két férfi megérkezett a célba, Sierra Leonéba, ahonnan azonban még haza is kell jutniuk.

dr. Nagy Szilvia

Már alig várták, hogy lássák a tengert Sierra Leonéban.

Teljesítette a Budapest-Bamako Rally 9300 kilométeres távját a békéscsabai Vásárhelyi Csaba, és jóbarátja, a fővárosi Márta Károly. A két férfi megérkezett a végállomásra, Sierra Leonéba, ahol minden résztvevő a Burech Beach-en ünnepel. Ahogy korábban megírtuk, a két elszánt férfi saját kezűleg készítette fel a kétütemű Wartburg 353-as 2T-t a nagy útra. A veteránautó-imádók megerősítették a futóművet, teljesen felújították az eredeti motort és egy nagy generátort is beépítettek a járgányba. Január 26-án rajtoltak el a budaörsi repülőtérről, hogy elérjék Afrikát; Marokkót, majd Mauritániát, aztán Szenegált, Guineát, és végül Sierra Leone fővárosát, Freetownt. Nem értékesítik a kocsit, ahogy sokan teszik, hanem kis pihenő után fordulnak vissza; hogy a Wartburgot újra itthoni utakon frissíthessék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!