Közélet

2016.12.25. 10:10

Gyula az országos TDM konferencián

A közelmúltban immáron tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos TDM Konferenciát, amelynek ezúttal Mórahalom adott otthont. (x)

BEOL

A konferencia első délelőttjén – a hagyományokhoz híven – a turizmuspolitika és a TDM szervezeti rendszer aktuális kérdéseiről esett szó, míg délután szekcióülések közül választhattak a résztvevők.  Igazán nagy népszerűségnek örvendett az „Önkormányzatok és TDM-ek: szerepek, feladatok, támogatások” címet viselő szekció, melyen a jól működő desztinációk polgármesterei közül hárman, közöttük Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere is vendégelőadóként vett részt.

A szekcióülés célja az volt, hogy a jelenlévő desztinációk példáin keresztül a jelenlévők megismerhessék a turizmus súlyát és a helyi TDM szervezetek szerepét az önkormányzatok életében, az önkormányzatok és a TDM-ek együttműködésének szerepét a desztináció fejlődésében, valamint a desztinációkon belüli feladatmegosztást a helyi önkormányzat és a helyi TDM szervezet között.

Dr. Görgényi Ernő polgármester mellett Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere is bemutatta saját városa turizmusmenedzsmentjének működését, valamint kifejtették tapasztalataikat a turisztikai szolgáltatók, attrakciók és önkormányzat együttműködésének fontosságáról, melyeket jó példákkal alá is támasztottak. 

A szekciót Horváth Orsolyával, a hévízi TDMSZ vezetőjével együtt Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője moderálta.

Kérdéseikre és a hallgatóság kérdéseire adott válaszok során a polgármesterek értékelték városukban a helyi TDM szervezet megalakulása óta eltelt időszakban elért eredményeket, sikereket.

Kifejtették, hogy az önkormányzatok miben várják a helyi TDM szervezetek segítségét és hogy szerintük mi a legfontosabb feladatuk, a jövővel kapcsolatban pedig rávilágítottak arra, hogy mindenki közös érdeke a hatékony együttműködés. A helyiek erősre fűzött, jól működő hálózatára van szükség ahhoz, hogy erős alapokra lehessen építeni a térségi és országos szervezeti rendszert, mely átalakítási folyamata épp most, nagy erővel zajlik.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!