Közélet

2016.09.26. 16:56

Megújult a térképes táblarendszer Gyulán

Befejeződött a kültéri térképes, információs táblarendszer felújítása Gyulán — tájékoztatta lapunkat Béres István, a fürdőváros főépítésze. (x)

BEOL

A szakember az előzményekkel kapcsolatban elmondta, a nyolcvanas években a város kétszer egyméteres, kétoldalas fatartószerkezeten lévő térképet helyezett el Gyula több pontján — a vasútállomásnál, a vár környékén, egyéb frekventált pontokon.

A cél természetesen már akkor is az volt, hogy tájékoztassák a városba érkező vendégeket a belterületi és a város környéki érdekességekről, fontosabb helyekről. Az évek során mind a szerkezet, mind a térképrész megújult, idén ugyanakkor köszönhetően a Gyulai Tourinform Iroda és a Hiszi-Map Kft. közösen munkájának egy nagyobb ráncfelvarráson esett át a táblarendszer.

Az eszközök és a térképi tartalmak egyaránt a huszonegyedik század követelményeinek megfelelően módosultak, azokon a korábbinál nagyobb súlyt kaptak az idegenforgalmi látványosságok, illetve a hozzájuk kapcsolódó friss naprakész információk, ahogy a szállásokról is tájékoztatást kapnak az érdeklődők.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!