Közélet

2016.05.20. 16:06

Szívvel-lélekkel tanít

Takácsné Gregus Mária tanítónő Mezőberényben született, általános iskolai tanulmányait a csárdaszállási iskolában végezte, majd a békési Szegedi Kis István Gimnáziumban érettségizett. Pedagógiai képzést a Debreceni Tanítóképző Főiskolán kapott. 1983-ban szerezte meg a diplomáját.

BEOL

Tanítói munkáját a békési 3. Számú Általános Iskolában (a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola jogelődjében) kezdte, azóta is itt dolgozik. 34 éve magyar nyelvet és irodalmat tanít. Felvállalta a Zsolnai-féle nyelvi-irodalmi kommunikációs programot, a Tolnai Gyuláné-féle heurisztikus módszer alkalmazását, valamint a Gordon-féle pszichológiai tréningen is részt vett.

Az iskolában a fenntartható fejlődés, környezetvédelem és az ökoszemlélet képviselője, az ökomunkacsoport tagja, az ökoszakkör vezetője. Az általa szervezett programokon a gyerekek természet közeli élményekkel gazdagodnak.

Az őt nevezőktől megtudtuk, szabadidejében szívesen kirándul tanítványaival és családjával egyaránt. Nagyon szereti a természetet, a szép tájakat. Szereti hallgatni az erdőben a madarak énekét, szinte egytől egyig ismeri is őket.

Nagy szakértelemmel készíti fel tanítványait természettudományos versenyekre, ahol szép eredményeket érnek el. Szívesen vesz részt pályázati munkában is.

Szívvel-lélekkel tanít, diákjai nagyon szeretik. Az egyik volt tanítványa így nyilatkozott róla: „Marcsi néni kedves, aranyos; ugyanakkor ha kell, szigorú és következetes. Jól magyaráz és segítőkész. Ha valakit sérelem ért, azt megvigasztalja. Mindenkivel igazságos.”

– A közelmúltban az egészségéért való óriási küzdelemből győztesként került ki. Nagy örömünkre ismét aktív tagja a tantestületünknek – teszik hozzá az őt nevezők.

A jelölt

Név: Takácsné Gregus Mária

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola (Békés)

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola (Békés)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!