Közélet

2016.05.20. 15:56

Mint egy kisangyal

Mi, a Kazinczy-lakótelepi Óvoda kicsi közössége Kónyáné Kovács Máriát szeretnénk az év pedagógusa címre jelölni, ezzel együtt röviden bemutatni őt és szakmai munkáját – kezdik a békéscsabai pedagógust pályázatunkra nevezők.

BEOL

– Marika 1985 óta dolgozik, van az óvodapedagógusi pályán. A Trefort utcai óvodában kezdte munkáját, majd itt, a Kazinczy-óvodában folytatta.

Mint fogalmaznak, kiváló, türelmes szeretetéről igen sokan tudnak bizonyságot tenni. A szlovák nyelv ápolása és megszerettetése a gyerekekkel immár több éve az ő nevéhez fűződik.

– Talán mint egy kisangyal, kinek nem látszanak a szárnyai, úgy teszi a dolgát, egyszerűen, méltósággal, alázattal. Akkor és ott van jelen, amikor kell. Pedagógiai munkája elismert. Pozitívan áll mindenhez. A mi kis közösségünkben csupán csak „aranyos Marikának” hívjuk – osztották meg vele kapcsolatban.

– Mint az Öreg néne őzikéje című mesénkben, volt óvodásai már az ő saját gyermekeikkel töltik meg hangulatos óvodai csoportját. A mai rohanó, modern világban van egy olyan ember, aki munkáját csak szeretettel és szeretetben végzi. Ennek bizonysága a sok boldog, mosolygós gyermekarc és szavaik: „szeretünk, Marika!”

A jelölt

Név: Kónyáné Kovács Mária

Kategória: óvodapedagógus

Intézmény: Kazinczy-lakótelepi Óvoda

Kategória: óvodapedagógus

Intézmény: Kazinczy-lakótelepi Óvoda -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!