Közélet

2016.05.19. 18:07

Kapaszkodjon: villamosítják a Szeged-Gyula szakaszt

Több Békés megyét érintő projekt is szerepel a 1247/2016. (V. 18.) Kormány határozatban, ami az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapítását foglalja magában.

BEOL

Mint az a Magyar Közlöny 70. számában és a gyulaihirlap.hu oldalon is olvasható, a Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba–Gyula vasútvonal villamosítására és a kapcsolódó pályaépítési munkákra 43,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, nagy előrelépést jelent a most bejelentett beruházás, ami biztosítja, hogy Gyuláig elérjen a villamosított vasútvonal.

— Akik Budapestről szeretnének vonaton eljutni városunkig, azoknak jelenleg Békéscsabán át kell szállniuk dízel mozdonnyal hajtott szerelvényekre — tudtuk meg a településvezetőtől. — A beruházásnak köszönhetően megnyílik a lehetőség, hogy közvetlenül, átszállás nélkül is el lehessen jutni a fővárosba. Ez a gyulaiak és turisták számára is fontos lépés, ezért is kezdeményeztük korábban.

A Magyar Közlönyből azt is megtudtuk, hogy a Gyoma–Békéscsaba szakaszon korszerűsítik a biztosítóberendezést, illetve Ferencváros–Lőkösháza között ETCS2 vonatbefolyásoló rendszert építenek ki 13,53 milliárd forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!