Közélet

2015.09.24. 13:44

Elkészült a Gyár utca nagy része

Az utóbbi időszakban is több jaminai lakos fordult Szarvas Péterhez a vasútfejlesztéssel kapcsolatos kérdésekkel.

BEOL

– Végéhez közeledik Békéscsaba eddigi legnagyobb beruházása. A vasútfejlesztéssel több lakossági fórum foglalkozott már. A jaminaiak közül sokan fordult hozzám az elmúlt időszakban is különböző kérésekkel. Magam is végigjártam a beruházásban érintett területeket, majd feltettem kérdéseimet a beruházó és a kivitelező képviselőinek – írja Facebook-oldalán Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter.

– A fórumot követően a Gyár utcai lakosok meggyőztek arról, hogy személyesen győződjek meg panaszaikról ezért helyszíni bejárást tartottunk. A parkolási nehézségek, az útszegély mérete, a csapadék nem megfelelő lefolyása valós problémák. Az érintettekkel egyeztettünk a lehetőségekről.

A fórumon a szakemberektől többek között elmondták, hogy:
- a Szerdahelyi utcai aluljáró építése a befejezéséhez közeledik, folyamatban van a gyalogos és kerékpáros sáv építése, melynek átadása október közepén várható.
- a Gyár utca nagy része elkészült.
- az Ihász utcai felüljáró (a repülőhíd) építése is jól halad, november közepére szeretnék befejezni.
- az állomás előtti parkolót lezárták, az új parkoló elkészültéig (várhatóan október végéig) a húsbolt mögötti, a Penny Market parkolója és a MÁV forgalmi laktanya közötti területen megépült parkoló áll az autóval érkezők rendelkezésére.
- az állomás felújítása jó ütemben halad, az épület kívülről már látványosan megszépült, a téli menetrendváltásra szeretnék visszavinni a jegypénztárakat is a főépületbe. Az utasok a peronokra vezető aluljárót várhatóan október tizedike környékétől használhatják.
- az állomás előtti díszburkolat, dísztér, szökőkút és a kerékpártárolók legnagyobb részt november végére készülnek el.
- az Orosházi úti felüljárónál a zajvédő falak megépítése következik, épülnek a feljárók alatti parkolók és a szervizutak is.
- a lakosok által panaszolt hangosbemondót csütörtökön lehalkították. További kérésekkel ez ügyben a MÁV-hoz lehet fordulni.
- két emléktábla volt az állomásépületben a felújítás előtt, ezek megvannak, a felújítás befejezése után vissza is kerülnek majd az épületbe.
- ahol bizonyítottan a vasútfejlesztésből adódó károkozás történt, ott a beruházás végeztével – igény esetén – ismételt állapotfelmérést végeznek, és károk esetén intézkednek. Az utakat is a korábbi állapotoknak megfelelően állítják helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!