Közélet

2015.06.06. 15:36

Hétköznapi hősök Orosháza főterén

A kéklámpások kegjobbjai elismeréseket vehettek át Orosházán, a szombati, immáron harmadik alkalommal megrendezett főtéri program megnyitóján.

cs.i.

Dávid Zoltán méltatta a rendezvény fontosságát, azt, hogy a mentők, a tűzoltók, a rendőrök úgy mutatkoznak meg ilyenkor, ahogy ritkán látjuk őket. A polgármester átadta az Év rendőre díjat Kiss Gábornak, az Év mentőse díjat Karasz Attilának, az Év tűzoltója elismerést Jakab Richárdnak.

— Rászolgáltak a jutalomra. Köszönet illeti munkájukat. Ők és társaik szolgálják városunk nyugalmát, biztonságát, óvják, ha kell, megmentik életünket. Tisztelet és elismerés illeti a kéklámpásokat - fogalmazott Dávid Zoltán.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: a szerző felvétele
[/caption]

A délután figyelemfelhívó felvonulással indult, amerre jártak a kéklámpások szirénáikkal, az emberek felkapták a fejüket s már jól értesültekként súgtak össze: a kéklámpások napja van a főtéren!

Megtelt a tér nézelődőkkel, sok gyermekes család élt a lehetőséggel, kislányok és kisfiúk kipróbálták a járműveket, mások a három szerv közös akció bemutatójának a kedvéért választották a hétvégi programot. A rendőrök bűnügyi-technikai, baleset-megelőzési bemutatót tartottak, fegyver- és drogmegelőzési sátort állítottak fel.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: a szerző felvétele
[/caption]

A mentősök bemutatták, hogyan kell bekötözni a sebeket, ellátni a töréseket, ficamokat. A tűzoltók a különböző veszélyekre hívták fel a gyermekek, a fiatalok figyelmét.

A sok ismeretnyújtással is járó program a megelőzést szolgálta, hiszen a rendezvénynek évről évre az a célja, hogy bemutassa azokat a technikákat, amelyekkel a veszélyek, a balesetek, a tűzesetek elháríthatók, megelőzhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!