Közélet

2014.08.11. 19:24

Új épületbe költöznek a szarvasi gimisek

Az evangélikus egyház fenntartásába tartozó Vajda Péter Gimnázium tanulói az Újtemplom mögött található iskolaépületbe költözhet. Hétfőn megkezdődött a műszaki átadás.

Cs. I.

A szarvasi Vajda Péter Gimnázium 2012. szeptember 1-jei tanévkezdéssel került az evangélikus egyház fenntartásába. A város legrégebbi oktatási intézménye az Újtemplom szomszédságába költözhet. Erről Földesi Zoltán tanácsnok beszélt azon a sajtótájékoztatón, ahol azt is elmondta, számos nagyberuházás mellett a gimnázium kialakítása is majd egymilliárdos projekt.

Emlékeztetett arra is, hogy a város az elmúlt években tudatos intézményfejlesztéseket hajtott végre (bölcsőde, óvodák, általános iskolák). Most a középfokú oktatáson volt a sor. A kivitelezők jól haladnak, van még munkájuk, de a tanévkezdést semmi nem veszélyezteti. Hétfőn megkezdődött az ingatlan műszaki átadása.

Azt már Babák Mihály polgármester tette hozzá, hogy a gimnázium Vajda Péter utcai épületét majd a Székely Mihály Közoktatási Intézmény veszi birtokba.

– A jelenleg zajló beruházás tehát e két oktatási intézményünk hosszú távú elhelyezéséről is szól, s arról, hogy az idén 130 esztendős szarvasi szakképzés is XXI. századi körülmények között folytatja majd munkáját.

 

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!