Közélet

2014.04.21. 13:07

Térfigyelő kamerákkal Sarkad biztonságáért

Tizenhat térfigyelő kamera felszerelésére, illetve figyelőközpont kialakítására nyújt be pályázatot az önkormányzat – tájékoztatott a képviselő-testület döntéséről Bende Róbert.

L. B.

Sarkad polgármestere elmondta, hogy összességében a beruházás nettó 24 millió forintot tenne ki, melyből a város nettó 2,4 millió forintot állna.
Bende Róbert hangsúlyozta, ezzel javulhat Sarkadon a közbiztonság, Kővári Arnold műszaki és beruházási osztályvezető pedig hozzátette, olyan pontokra szerelnék fel a berendezéseket, ahol korábban problémás esetek fordultak elő. Noha az eszközök száma csekély, mégis összességében nagy területet fednének le.

Az előterjesztésből kiderült, főleg a Sarkadkeresztúri és a Szalontai út környékbeli kis utcákban kaphatnak helyet a térfigyelőkamerák, illetve a köztemető környékét is pásztáznák. Ha sikeres lesz a pályázat, és megvalósul a tervezett beruházás, akkor a most meglévő három – és egy másik projektben folyamatban lévő négy – helyett immár több mint húsz térfigyelő kamera lenne Sarkadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!