Közélet

2014.04.21. 10:29

Székelyes kereskedő és ügyintéző titkár diákok Portugáliában

A Leonardo Mobilitási Programok keretében iskolánk tanulói „A szarvasi kereskedő és ügyintéző titkár diákok szakmai gyakorlata Portugáliában” című nyertes pályázatunk megvalósításaként március 3-tól március 23-ig Portugáliában, 3 hetes külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt.

BEOL

A program kapcsán 4 kereskedő tanuló és 4 ügyintéző – titkár tanuló utazott Portugáliába, Barcelos városába.

A projekt célja, hogy a tanulók az iskolánkban megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat a külföldi gyakorlat során bővítsék, új ismereteket sajátítsanak el, az európai munkaerő piaci követelményekbe betekintést nyerjenek, ezáltal is növelve esélyüket a későbbi hazai, vagy külföldi munkavállalásra. Mindeközben formálódjon szemléletük, fejlődjön nyelvtudásuk, kommunikációs készségük, csapatszellemük.


Tanulóinkkal az első hétre kiutazott Kohut Andrásné intézményvezető és Prjevaráné Balczó Judit projektet koordináló pedagógus is, hogy a külföldi partnerrel a projekthez szükséges dokumentációt elkészítsék, a tanulók kiutazását segítsék, valamint a kinn tartózkodás feltételeit ellenőrizzék (szállás, ellátás, utazás, gyakorlati helyek).

Meggyőződtek  arról, hogy a külföldi partner mindenben magas színvonalú ellátást nyújt diákjainknak, szép környezetben, tiszta, kényelmes apartmanban kerülnek  elhelyezésre, a gyakorlati helyek modernek, esztétikusak,  jól felszereltek. Így minden feltétel biztosított ahhoz, hogy tanulóink tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva térjenek majd haza. Barcelos városa csodálatos, még szebbé teszi az Atlanti- Óceán közelsége. A portugál emberek nagyon barátságosak, közlékenyek, nyitottak más népek kultúrája iránt.

A portugáliai gyakorlat befejezésekor tanulóink részére a külföldi partnerünk Europass Mobilitási igazolványokat állít ki, melyek birtokában még nagyobb eséllyel léphetnek majd ki a munkaerőpiacra.

Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz módunk hasonló tartalmú és célú projektek megvalósításaként további külföldi szakmai gyakorlatokra utaztatni diákjainkat.

Címkék#hetes
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!