Közélet

2013.09.23. 11:03

Kiderült, kit indít az LMP az időközi választáson

A Lehet Más a Politika Gál István Eleket indítja Békéscsabán képviselőjelöltként az 5-ös számú választókerületben - tájékoztatott a párt megyei választmánya.

BEOL

Gál István Elek 54 éves, 1995 óta Békéscsaba, egyben Békés megye legnagyobb vállalatánál a Linamarnál (régi nevén: Mezőgépnél) dolgozik gyártás előkészítő programozóként. Az ezt megelőző években fizikai és hivatali munkával is kereste kenyerét.

Felesége angoltanárnő, két lánya diplomát szerzett, már dolgoznak. Közélettel, politizálással 1989-től kezdve foglalkozik, 1991-től 3 évig kiadott és szerkesztett egy helyi újságot, hogy legyen helye és tere a problémák nyilvános megvitatásának. Független önkormányzati képviselő volt 1994 és 1998 között - olvasható az erről szóló sajtóközleményben.

Az LMP-be 2009-ben lépett be, 2010-ben a szervezet békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje volt, 2011 óta megyei elnöke. Számára mindig a legfontosabb értékek közé tartozott az igazságosság, a szolidaritás és környezetünk védelme. A demokrácia alapjának tartja, hogy a polgárokat bevonják a döntések előkészítésébe és ezen felül mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a helyi problémák nyilvános megvitatására.

 Megválasztása esetén folyamatos, napi kapcsolatot fog ápolni a kerület lakóival, az itt működő közösségekkel. Képviselőként célja, hogy elősegítse új munkahelyek teremtését, növelve ezzel a város megtartó erejét, csökkentve az elvándorlást. Ez ma Békéscsaba legégetőbb problémája a jelölt szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!