Közélet

2013.08.09. 15:31

Elhunyt Köles István

Hosszú betegség után pénteken 67 éves korában elhunyt Köles István tanár, zenész, Békéscsaba volt alpolgármestere.

BEOL

A hírről a békéscsabai önkormányzat tájékoztatta lapunkat. A visszaemlékezésből kiderül, hogy Köles István a Közgazdasági Technikumban és a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán tanult, majd villamosmérnök diplomával került az oktatási ágazatba. 

A  jazz műfaj magas szintű művelőjeként, valamint alkotóként is részt vett a helyi és zenei életben. Tanulmányait klarinét hangszeren kezdte 1960-ban, Békéscsabán. Később szaxofonosként sok koncert és nemzetközi jazz fesztivál résztvevője volt. Országos és nemzetközi szinten is ismertek voltak zenekarai (a 7 fő, Hat Szív, Hulin Jazz Együttes, Hobby Art, Névtelen Nulla, Jazz Mine), amelyek mellett szólókarriert is magáénak tudhatott.

Közéleti tevékenysége a rendszerváltás után kezdődött, belépett a Fideszbe, majd 1994-1998 között oktatási szakbizottsági tagságot vállalt, 1998-2002 között a kulturális bizottság elnökévé választották. 2006 és 2010 között alpolgármesterként dolgozott a városért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!