Közélet

2013.06.28. 11:09

Páciensnek álcázott NAV-osok csaptak le

A fogorvoshoz páciensnek, az állatorvoshoz macskaivartalanításra jelentkeztek be az álcázott ellenőrök. Mivel számlát nem kaptak, a NAV kollégái büntettek, ami az egymillió forintot is elérheti.

BEOL

 Az ellenőrzési irányelvek és az egyre szaporodó közérdekű bejelentések alapján a korábbi időszakban több szakterület orvosainál is jártak a NAV dél-alföldi revizorai, vizsgálva a nyugtaadási kötelezettség teljesítésére vonatkozó hajlandóságukat – írta közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága.


Előfordult, hogy a revizorok fogorvoshoz jelentkeztek be fogkő eltávolításra. A fogorvos által adott időpontban, a patinás rendelőintézetben megjelent a két adóellenőr. Az egyikük alávetette magát a negyedórás beavatkozásnak, melynek díját 8000 Ft-ban határozta meg a doktornő. A szolgáltatást igénybevevő revizor ki is fizette a kért összeget, azonban arról nyugtát nem kapott. Az adóellenőr ezt követően a váróteremben várakozó ellenőr társával együtt visszalépett a rendelőbe és igazolták magukat. A vizsgálat során megállapították, hogy az adózó által kibocsátott utolsó nyugtát több mint egy hónapja állították ki – olvasható a tájékoztatásban.


Mint írták, tavasszal állatorvosi rendelőben is ellenőriztek a revizorok, az akkor gyakran előforduló beavatkozásra, macskaivartalanításra kértek időpontot. Másnapra vállalták is az állatorvosi rendelőben a beavatkozást. Az adóellenőrök a megbeszélt időpontban elvitték a cicát és az operáció végeztével 1 óra múlva visszamentek érte. Az állatorvos 7 000 Ft-ot kért a műtétért, mely összeget átvette, de a bevételéről nyugtát, számlát nem állított ki.


Ezekben az esetekben is a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt a NAV egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiszabhat – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik