Közélet

2013.06.17. 18:36

Gyermekfelügyelőt biztosít a város

Jelentősen megkönnyítik azok dolgát Békéscsabán, akik csak kisgyermekükkel együtt tudják ügyes-bajos dolgaikat intézni a hivatalokban.

M. P. M.

Összesen több mint 37 millió 800 ezer forintot nyert uniós pályázaton főpályázóként a békéscsabai önkormányzat a Civil Szervezetek Szövetségével karöltve, az Innovatív kezdeményezések Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában elnevezésű kiíráson — derült ki hétfőn Békéscsabán, a projekt részleteit bemutató tájékoztatón.

Dr. Szvercsák Szilvia, a megyeszékhely jegyzője elmondta, a megvalósítás során az a céljuk, hogy segítsék a békéscsabai szülőket a hivatali időben történő ügyintézés során. Ennek érdekében az ügyfélváró teljes körű felújítását tervezik, illetve a kisgyermekesek számára korszerű gyermekvárót és pelenkázót alakítanak ki.

Emellett a polgármesteri hivatal, a lakosság igényei alapján heti egy alkalommal hosszabb ügyfélfogadási idővel áll az érintettek rendelkezésére. Az óvodák egységesen 18 óráig vállalják majd a gyermekek elhelyezését, valamint kérésre, esetenként gyermekfelügyelőt is biztosít a polgármesteri hivatal.

A program ideje alatt a lakosság ingyenes jogi, munkaerő-piaci, családterápiás, vállalkozói, pszichológiai tanácsadást vehet igénybe. Ezenfelül a Civil Szervezetek Szövetsége álláskeresési, illetve házi időszakos gyermekgondozói tréninget is indít.

Ezek is érdekelhetik