Közélet

2013.02.24. 16:21

Egyesületet alkottak a közös képviselők

Átláthatóságot hozhat a pénteken megalakult Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete.

P. G.

Megalakult a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete — közölte a szervezet alapítóival közösen megtartott péntek esti sajtótájékoztatón Alt Norbert. A fürdőváros alpolgármestere elmondta, az egyesületet közös képviselők és hivatásos társasházkezelők alkotják.

– Az önkormányzat minden tekintetben támogatja a munkájukat, hiszen fontosnak tartjuk a társasházak stabil működését – hangsúlyozta az alpolgármester. Alt Norbert kiemelte, az egyesület rövidesen önálló irodahelyiségbe költözik a Hétvezér utcára, s hamarosan egy országos konferenciát is megszerveznek majd a fürdővárosban.
Braunné Bucsai Julianna, a szervezet elnöke kifejtette, régóta tartó előkészítő folyamat végére sikerült pontot tenniük a szervezet pénteki megalakításával.

– Legfőbb célunknak azt tekintjük, hogy átláthatóságot teremtsünk a területen, s képviseljük a hozzánk bizalommal forduló lakók és lakóközösségek érdekeit – hangsúlyozta az egyesületi elnök. Braunné Bucsai Julianna kiemelten fontosnak nevezte, hogy a társasházakban élők előre gondolkodjanak.

– A jól előkészített fejlesztések már rövid távon is jelentős megtakarításokat hoznak a lakók számára – fogalmazott az egyesület elnöke.

Mint megtudtuk, Gyulán több mint háromszáz különböző méretű társasház található, amelyekbe több ezer ember él. Ezek közül számos helyen nincs közös képviselő, vagy olyan szakember, amely minden tekintetben összefogná és segítené az ott élő közösséget.

Az egyesület azonban ebben is tud segíteni képzett, korrekt és hiteles szakemberek kiajánlásával. Tagjaik emellett részszolgáltatásokkal is hozzá tudnak járulni a társasházak megfelelő működéséhez. Mint Alt Norbert alpolgármester kifejtette, hosszabb távon ezek a szakemberek biztos és stabil alternatívát is jelenthetnek a városban.

Braunné Bucsai Julianna kiemelte, képzések szervezésével és közösségi terek kialakításával is szeretnének hozzájárulni a társasházakban élő gyulaiak körülményeinek javításához.

Idősebb Lovász Sándor – aki szintén tagja az egyesületnek – kiemelte, szervezetük igyekszik visszaállítani a hivatás rangját is, amely az utóbbi években, évtizedekben alaposan megtépázódott.
– Szép kihívásról van szó, amely azonban, ha valaki komolyan veszi a feladatát, sokat jelenthet a lakóknak – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!