Közélet

2011.10.04. 10:53

Kistérségi szinten rendeznék az ebek helyzetét

Együtt gondolkodásra kérte Dancsó József, az orosházi kistérségi társulás elnöke a tíz érintett település polgármesterét a kóbor ebek megoldatlan problémája kapcsán.

Cs. I.

Az országgyűlési képviselő arra is kíváncsi volt, mi a véleményük az ebadóról. A parlament kedden tárgyal ugyanis arról az indítványról, amely ebrendészeti hozzájárulás kivetésére adna lehetőséget az önkormányzatoknak. Felmerült, hogy a megoldást kistérségi szinten keressék.

Prozlik László gádorosi polgármester tapasztalatait sorolta: oltás idején szaporodnak meg a kidobott ebek, amikor pénzbe kerül a kutya. Az adó hatására lehet, hogy még több kóbor állat lesz. Nagyszénás vezetője, Nyemcsok János a jelölés fontosságát hangsúlyozta, ami ellenőrizhetővé tehetné a számonkérést.

Baranyi István a pusztaföldvári tapasztalatokra hivatkozva jelezte, a gazdák (vagyontárgyaik védelmére) sok ebet tartanak. Az adó őket büntetné, nem a gondatlan kutyatartókat.
A társulás döntött: felmérik, hogy mennyi kutya van a térségben, s a jelölésük mennyibe kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!