Közélet

2011.10.20. 12:41

Debreczeni és Perjési lesz a gyulai tüntetés szónoka

A tavaly óta hallgató gyulai expolgármester is felszólal a Nem tetszik a rendszer elnevezésű tüntetésen vasárnap Debreczeni József közíró társaságában.

BEOL

Mint arról korábban beszámoltunk, október 23-án, vasárnap délután 4 órától „Nem tetszik rendszer?!” címmel tüntetést rendeznek Gyulán, az Október 23-a téren, szemben a belvárosi katolikus templommal, az ''56-os emlékműnél.

Budapest mellett egyedül Gyula ad helyszínt ezen a napon a tüntetésnek. A békési fürdővárosi szervezők ismét csatlakoztak az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Facebook-csoport kezdeményezéséhez.

A rendezvény fő szónoka Debreczeni József közíró, politológus lesz, mellette felszólal Perjési Klára volt polgármester, országgyűlési képviselő, valamint több helyi párt, társadalmi és civil szervezet vezetője is mikrofonhoz  lép - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

- Szeretnénk a megmozduláson kifejezésre juttatni, hogy ellene vagyunk a demokrácia fokozatos lerombolásának, a parlamentáris berendezkedés legfőbb elemének, a fékek és ellensúlyok rendszere felszámolásának, az autokrácia kiépítésének és a hatalom által gerjesztett félelem eluralkodásának, amely mérgezi és megrontja legalapvetőbb emberi, családi, rokoni kapcsolatainkat is - jelentette ki Bod Tamás újságíró, a demonstráció szervezője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!