Közélet

2011.09.27. 12:52

A Jobbik szerint a szemétlerakón nyerészkednek a termelők

A gyomaendrődi szemétlerakó körül kialakult visszásságokra hívta fel a figyelmet kedden a szarvasi városi ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján Arnóczi István, a Jobbik gyomaendrődi elnöke, önkormányzati képviselő.

Cs. R.

Mint mondta, a lerakó körüli 500 méteres védőtávolságon belül nem engedélyezett az állattartás, illetve a növénytermesztés. A gazdák pert nyertek, részükre kártalanítást ítélt meg a bíróság. A Jobbik sérelmezi, hogy ennek ellenére az érintett területre felveszik a földalapú támogatást, ezzel két forrásból is bevételre tesznek szert.

Ráadásul az adott területről aratott termény az egészséget is veszélyezteti. A helyzet megszüntetésére a Jobbik ma ügyészségi feljelentést tett.
A párt szerint a falugazdász kötelessége lett volna a területalapú támogatás igénylését leállítani, ezért az ügyészségtől az ő felelősségének a megállapítását is kérik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!