Közélet

2011.09.08. 20:19

A buszközlekedés és a bringaút foglalkoztatja Jaminát

A helyi tömegközlekedés tervezett átalakításáról tartottak lakossági fórumot csütörtökön Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban, de szóba kerültek más helyi témák is.

M. P. M.

Csiaki Tamás, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője a fórumon vázolta, mi indokolja a változtatást. Előadásból kiderült, hogy jelentősen csökkent az utasszám. Míg 1985-ben 24 millióan utaztak busszal, addig a folyamatos romló adatok szerint tavaly 7,2 millióan választották a helyi járatokat.

— Ezzel egy időben növekedtek az önkormányzat terhei is. 2006-ban a megyeszékhely 33 millió forinttal támogatta a Körös Volán veszteségkiegyenlítését, tavaly viszont már 87 millió forintot utalt át a közlekedési társaságnak — hangzott el a találkozón.

Ezt követően Gémes Tibor személyszállítási igazgató ismertette a tervezett útvonal-módosításokat. Az erzsébethelyiek ennek kapcsán több kérést is megfogalmaztak.

Volt, aki egy újabb zebra felfestését javasolta, akadt, aki pedig a kórházba történő buszos eljutás nehézségeinek feloldását kérte. Az is elhangzott, hogy az Orosházi úton épülő kerékpárúttal több probléma van. Egyebek mellett a fakivágásokat, a szűk járdaszigetek kialakítását nehezményezték többen.

A helyi közlekedés tervezett átalakításról a Békés Megyei Hírlap szombati (szeptember 10.) számában bővebben is olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!