Közélet

2011.06.01. 09:43

Háromezer diák tett az erőszak ellen

Mintegy háromezer középiskolás diákot mozgatott meg az "Értünk van a biztonság" áldozatvédelmi és bűnmegelőzési program Békéscsabán.

K. A.

Csaknem háromezer középiskolás diákot mozgatott meg a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ, a Békés Megyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület, valamint a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola (BÉKSZI) Értünk van a biztonság elnevezésű áldozatvédelmi és bűnmegelőzési komplex programja.

A gyermekek és fiatalok közötti erőszak visszaszorítására, valamint a fiatalok áldozattá és elkövetővé válásának megelőzésére indított rendezvénysorozatra 300 ezer forint önerő mellé két és fél milliós pályázati támogatást nyertek a szervezők — tudtuk meg Csereiné Árgyelán Anna projektfelelőstől és Zsankó Lászlótól, az áldozatvédelmi egyesület elnökétől.

A programban a többi közt kortárs segítőket képeztek, hatvan diák ellátogatott a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási intézetbe, biztonságos bulikat szerveztek és szülőakadémiát tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!