Közélet

2011.05.01. 13:31

Világutazásra hívott a Trefort-diáknap

A Trefort tagiskolában április 18—20-án rendezték meg a diáknapot, amelyben a sport, a kulturális programok egyaránt helyet kaptak.

BEOL

Bagi Árpád nevelési igazgatóhelyettes mindenekelőtt a 11. évfolyamosok versenyére hívta fel a figyelmet. Az osztályok egy-egy nemzet kultúráját, hagyományait, zenéjét, táncait mutatták be.

Többek között az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat, az Arab Emirátusokat és Görögországot hozták ily módon közelebb a diákok. Az egyik osztály úgy döntött, izgalmas feladat lehet hazánk, azon belül is a Körösök vidéke értékeit feltérképezni és a közönség elé tárni.

Biztonságos bulit is tartottak, ahol az iskolai zenekar lépett fel. A záró napon a gasztronómia örömeinek is hódoltak a résztvevők. Negyven bográcsban főtt a különféle étel, készítői azon voltak, hogy elnyerjék a Trefort legfinomabb, legegészségesebb étele címet.

A versenyző osztályok pikniket rendeztek, a választott nemzetük ízvilágával. Nagy népszerűségnek örvendtek a sportprogramok, köztük a 16 órás focitorna, az íjászat, lövészet, a fekvenyomás és a kötélhúzás. A helyszínen mindemellett extrém játékokat, 3D-hintát, egykerekű és fordított biciklit is kipróbálhattak a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!