Közélet

2011.03.09. 15:33

Bosszúság elveszteni, bosszúság megtalálni

Kisebb kanosszát járt olvasónk egy talált diákigazolvánnyal Békéscsabán.

K. A.

Szerinte lehetne rugalmasabb az ügyintézés, ellenkező esetben az is elképzelhető, hogy a becsületes megtaláló a kukába továbbítja vagy sorsára hagyja a talált okmányokat.

Békéscsabán talált diákigazolványt, bérletet, személyi igazolványt és lakcímkártyát olvasónk. Mivel nem sokkal később felbukkant egy rendőrautó, a megtaláló úgy döntött rövidre zárja a történetet és megpróbálta az okmányokat átadni a járőrnek. Azt a választ kapta a rendőröktől, hogy azokat nem vehetik át.

Olvasónk nem adta fel, a diákigazolvány alapján felkereste az iskolát, és megkért egy ott dolgozót, hogy adja oda a tanulónak iratait. Elküldték. Végül az okmányirodán sikerült megszabadulnia az egyre terhesebbé váló talált okmányoktól, addigra azonban már úgy érezte magát, mintha bűnt követne el azzal, hogy vissza akarja juttatni valakinek az elvesztett dolgait.

— Rendszeresen előfordul, hogy kollégáim talált okmányokat vesznek át. Jelentésben rögzítik, hogy ki és hol találta meg az igazolványokat. Ha cím vagy telefonszám van bennük, azonnal értesítik, vagy személyesen felkeresik a tulajdonost. Azt, hogy a leírt esetben ez miért nem történt meg, kivizsgáltatom — reagált megkeresésünkre dr. Hajdú Antal, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője.

Hozzátette: rendkívül fontos, hogy az elhagyott papírok, plasztik kártyák a lehető legrövidebb időn belül visszakerüljenek azokhoz, akik elveszítették őket, vagy az okmányokat kiállító hatósághoz, intézményhez. Ezzel a különböző visszaélések is megelőzhetőek.

Mire hívta fel a járőrök figyelmét a békéscsabai rendőrkapitány eligazításkor? - kiderül a Békés Megyei Hírlap március 10-ei számából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!