Közélet

2010.12.12. 20:43

A fideszes jelöltek nyertek az időközi választáson

Smiri Lászlót, a Fidesz és a Magosz jelöltjét választották vasárnap Köröstarcsa új polgármesterévé, míg Dombiratoson Bojczán Endre Pétert, aki ugyancsak fideszes jelölt volt.

p. g. - K. E.

 Az időközi voksoláson 1321-en vettek részt, azaz az összes választásra jogosult 59 százaléka járult a szavazóurnák elé. A választásra azért volt szükség, mert október 3-án az első két helyezett, a vasárnapi győztes Smiri László és most tőle 55 szavazattal lemaradó szocialista Nagy László ugyanannyi szavazatot kapott.

Köröstarcsa új polgármestere, Smiri László lapunknak elmondta, hogy vasárnap este a szolidan ünnepelnek, de már hétfőn elkezdik a munkát.

— Bár az elmúlt napokban sokat enyhült a helyzet, a belvíz kérdés komoly fejtörést okoz Köröstarcsán is. Éppen ezért mindent meg fogunk tenni, hogy
az embereknek a legkisebb károkat és bosszúságot okozza a felgyülemlett csapadék — hangsúlyozta a frissen megválasztott polgármester. Smiri László hozzátette: minél hamarabb el szeretné kezdeni a munkát a képviselő-testülettel.

— Közös érdekünk, hogy a községben élő embereket számára legjobb
költségvetés szülessen, éppen ezért a legrövidebb időn belül foglalkoznunk
kell a büdzsével — szögezte le a településvezető.

Dombiratoson ismét szoros eredmény született: Bojczán Endre Péter három szavazattal győzte le a második helyezett, független Boldog István Ferencet. Az új polgármester Az elmúlt 18 évben a magyar—román határ túloldalán, Kürtösön dolgozott vasutasként. Húsz éve tagja a Fidesznek.

— Minden szavazónak köszönöm a részvételt, ami jelzi, a helyieket foglalkoztatja a falu sorsa — nyilatkozta az új polgármester. Kiemelte, a település jó kezekben volt a két választás között is, hiszen az előző polgármester 20 évig irányította Dombiratos önkormányzatát.
Bojczán Endre Péter a jó példákat átveszi elődjétől, és felveszi a változó idők tempóját is. Hangsúlyozta, a képviselő-testületi tagokkal és a falu valamennyi lakójával jó együttműködést kíván kialakítani.

Köröstarcsa új polgármesterévé, míg Dombiratoson Bojczán Endre Pétert, aki ugyancsak fideszes jelölt volt. p. g. - K. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!